top of page
Lärare
Lena Norrving / Piano

Lena leder Lunds Musikskola och verksamheten i Lund och Staffanstorp. Hon har utbildning som kyrkomusiker. Hon har gått 5 år för Esther Lund-Madsen i Köpenhamn (som var den som tog Suzuki-metoden till Skandinavien) och har tagit examen i Suzukipedagogik nivå 4. Hon har också gått musiklinjen på Kävesta folkhögskola, och gått hos Dagny Norling, huvudlärare i piano på Musikhögskolan i Göteborg. Hon har erfarenhet som pianopedagog sedan flera årtionden, och älskar att hitta musikstycken som stimulerar eleverna.

Lena undervisar i Lund alla dagar utom torsdagar.

allan_2.jpeg
Allan Timofeitchik / Piano

Allan är utbildad konsertpianist vid den solistiskt inriktade musikerlinjen vid Malmö Musikhögskola. Allan har haft en lång rad solo- och kammarmusikkonserter. Som lärare har Allan erfarenhet med elever i olika åldrar, från småbarn till musikhögskole-studerande och professionella musiker. Allan är certifierad lärare i Timani för musiker: timani ger kunskap om anatomi och fysiologi kring teknik, klang, kraft och avslappning vid musicerandet.

Allan undervisar hos oss i Lund.

FabioM.jpg
Fabio Monni / Piano, Orgel

Fabio är utbildad pianist och kyrkomusiker i Italien, och har många års erfarenhet som musikpedagog. Han är utbildad kompositör vid Malmö Musikhögskola. Fabio är skicklig att skapa entusiasm och intresse hos studenter. Flexibilitet och kreativitet är två av hans lärarkunskaper.

 

Han använder ofta olika konstformer (t.ex bild och teckning) i sitt lärararbete för att utgöra spännande kopplingar med andra konstnärliga verksamheter och med den historiska kontexten. Fabio är också organist i St Thomas kyrka i Lund.

Fabio undervisar hos oss i Lund.

Fotograf Nils Sjöholm

Adam.jpg
Adam Lindgren / Piano 

Jag har spelat piano sedan jag var 10 år gammal, så musiken har alltid varit en stor del
av mitt liv.Jag har precis tagit examen på lärarutbildningen vid Malmö musikhögskola med
inriktning pop/rock. Just pop och rock ligger mig extra varmt om hjärtat och är den
musiken som jag spelar mest.


Innan jag började på Malmö musikhögskola, studerade jag även två år på musiklinjen
vid furuboda folkhögskola.På fritiden spelar jag i en del olika band och har haft många olika spelningar genom åren.


Som pedagog tycker jag att det är viktigt att skapa självförtroende och en trygghet, som
elev ska man våga spela fel och våga testa nya saker. Jag tror på att musiken ska vara
något som är kul och utvecklande.

unnamed-3.jpg
Johan Hugosson / Piano 

Johan är utbildad konsertpianist och kompositör med stor erfarenhet av pianoundervisning av nybörjare såväl som på hög nivå. Han har studerat piano vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och Royal College of Music (RCM) i London, samt komposition vid London College of Music och Malmö Musikhögskola. Han har framträtt som solist med orkestrar, som kammarmusiker och han har bland annat spelat in Bachs Goldbergvariationer på CD. Johan har pedagogisk examen från RCM och har skrivit två böcker med roliga pianostycken för barn och ungdom – Piano Passion och Piano Passion II.

Johan undervisar hos oss i Lund

Fotograf Nils Sjöholm

thumbnail_Birgitta Hängsel.jpg
Birgitta Hängsel / Piano 

Birgitta Hängsel har masterexamen i piano från Musikhögskolan i Malmö. Hon har arbetat många år som pianopedagog på olika kultur/musikskolor

och även undervisat i musikteori på olika nivåer. Hon har även kyrkomusikerexamen och har varit verksam som kyrkomusiker i olika församlingar.

Har också haft konsertverksamhet som solist, ackompanjatör och kammarmusiker. 

zhuo.jpeg
Zhuo Yang (Emelie) / Piano

Jag är Zhuo Yang och kommer från Kina. Jag har studerat piano sedan jag var 5 år gammal och har tyckt om att spela piano sedan dess.

 

Innan jag började arbeta på Lunds musikskola, tog jag min kandidatexamen i musikpedagogik för piano (Shenyang Musikhögskola i Kina) och masterexamen i kammarmusik för pianist (Mannheim Musikhögskola i Tyskland). Jag deltog  i många konserter som pianist på Heidelberg och Mannheim Kammarmusikfestivaler när jag var i Tyskland.

 

Jag har haft en passion för arbeta som pianolärare och har cirka 10 års erfarenhet av undervisning i  Kina, Tyskland och Sverige med flera språk (t.ex.kinesiska, engelska, tyska och svenska).

På mina pianolektioner vill jag hjälpa mina elever att förbättra musikförståelse, färdigheter av pianospel och musikuppskattning. 

neil.jpeg
Neil Akenzua / Piano

Hej! Jag är en professionell pianist som brukar har pop och jazz konserter i Belgien, Nederländerna och i Sverige. Jag är också en studio pianist/producer för olika artister, komponerar filmmusik och leder två band.

Jag pluggade piano och utbildning i Gent i Belgien och Malmö Musikhögskolan. 

 

Det är viktigt för mig att man lär sig att spela musik genom pianot, inte bara lära låtar. Det är också viktigt att eleverna lär sig att de kan uttrycka sina känslor genom pianot.  

 

Med min metod influerad av Suzuki och Feierabend lär sig mina elever musikens språk. Elevens personliga miljö är viktig i detta. Man kan säga att det mest viktigaste är att man ha det roligt med musik och känner sig hemma!

 

Jag älskar att undervisa och om du skulle vilja ha den här upplevelsen tar jag dig gärna till musikens vackra värld!!

Halldor_edited.jpg
Halldór Karvel Bjarnason / Gitarr

Halldór är en klassisk gitarrist som studerar till musiklärare, med klassisk inriktning, på

Musikhögskolan i Malmö. 

Halldór började spela akustisk- och elgitarr i tidiga tonåren för att ackompanjera sin egna sång men upptäckte och fastnade för det klassiska gitarrspelet när han började gymnasiet. Innan Halldór började på Musikhögskolan studerade han ett år på Södra Vätterbygdens Folkhögskola i Jönköping där han fokuserade på att spela gitarr i flera olika genrer, såsom folk, pop och rockmusik.

 

Halldór har även ett stort intresse för körsång och är körledare för Isländska kören i Lund.

Jonas Andersson / Gitarr

Jonas har musikutbildning från Musikhögskolan Ingesund och Musikhögskolan i Malmö. Han har lett gitarrensemble vid Lars Erik Larssongymnasiet i Lund. Han har en mycket bred undervisningserfarenhet inom gitarr, allt från pop, blues, rock till klassiskt gitarr. Många av hans elever kombinerar gitarrspel med sång, och Jonas är själv en duktig sångare också. Han gör många egna arrangemang.

Jonas undervisar på Medborgarhuset, Baldersskolan, och Mellanvångsskolan i Staffanstorp, och i skolans egna lokaler på Sankt Lars väg 14 i Lund.

rikard.jpeg
Rikard Svensson / Gitarr

Rikard är utbildad musiklärare vid Musikhögskolan i Malmö med klassisk gitarr som huvudinriktning. Förutom klassisk gitarr spelar han även elgitarr och gillar att besöka andra genrer som jazz, rock, country, blues och folkmusik.

 

Innan sina universitetsstudier läste Rikard 3 år på musiklinjen i Helsjön Folkhögskolas regi, där växte intressena för klassisk gitarr och jazzgitarr sig starkare.

Några andra stora intressen han har är inom området sång, allt från solosång till blandad kör, och även att komponera och arrangera för olika sättningar, både för elevers gitarrspel men också för sitt eget dito, kan egga igång de små grå cellerna. Som pedagog brinner Rikard för att hitta just det där som kan egga igång sina olika elevers intressen och bygga vidare på dem. 

paul.png
Paul Slawik / Fiol

Paul är utbildad på Musikhögskolan i Malmö där han studerade för Wieslawa Szymczynska, Jennifer Wolf, samt viola för Henrik Frendin. Därefter studier på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus och Royal College of Music i London.

 

Han är numera verksam som frilansmusiker och violinlärare i Skåneregionen. Har även varit verksam på Folkoperan i Stockholm, Västerås Sinfonietta och Nordiska Kammarorkestern.

stefan2013.jpg
Stefan Pöntinen / Fiol

Stefan är utbildad violinist vid Malmö Musikhögskola hos Endre Wolf, och har också studerat komposition vid Ecole Normale de Musique de Paris/A. Cortot.

 

Han har stor erfarenhet av undervisning i Sverige och internationellt (bland annat konservatoriet i Granada), på olika nivåer från barn/ungdomar till masterclass solistiskt och inom kammarmusik. Hans kompositioner har vunnit flera priser. Stefan har också jobbat som frilansande musiker i många orkestrar i Skandinavien.

Stefan undervisar hos oss måndagar och tisdagar i Lund.

Malin.jpg
Alma Ukkonen Widding / Fiol

Alma har en konstnärlig kandidat i klassisk musik med altfiol som huvudinstrument vid Musikhögskolan i Malmö, och studerar just nu ett tvåårigt masterprogram där. Hon har tidigare studerat vid Musikkonservatoriet Falun.
 

Vid sidan av studierna frilansar hon i olika kammarmusikaliska sammanhang och spelar i den nybildade orkestern Moderna Musica.

Maria Peterzon.png
Maria Peterzon / Sång och piano

Maria Peterzon är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö med sångundervisning på Rytmiske Konservatoriet i Köpenhamn för Etta Cameron.

Maria har lång erfarenhet som pedagog för olika åldrar. Hon har bland annat undervisat på Kulturskola, gymnasiet, folkhögskola och Stadsteatern i Malmö.

 

Flera kända artister är och har varit elever till henne. Maria har även lång erfarenhet som sångerska både i Sverige och internationellt.

file (1).jpeg
Synnöve Ekström / Sång & Piano

Synnöve är utbildad i klassisk sång vid Vadstena folkhögskola och vid Musikhögskolan i Malmö. Hon studerar också hos professor Kirsten Buhl Möller vid musikakademin i Köpenhamn och professor Yuli Khomenko i Wien.

 

Hon har varit sångsolist i många operaproduktioner (Rossini, Wagner, Britten) och de stora kyrkomusikverken (Bach, Mozart och Vivaldi). Synnöve undervisar i alla typer av sång inklusive pop, och hon leder en populär barnkör på skolan. Att lära ut scenteknik är en av hennes specialiteter.

Synnöve undervisar på Mellanvångsskolan och Baldersskolan I Staffanstorp, och i skolans egna lokaler på Sankt Lars väg 14 i Lund.

bottom of page