Lärare
Lena Norrving / Piano

Lena leder Lunds Musikskola och verksamheten i Lund och Staffanstorp. Hon har utbildning som kyrkomusiker. Hon har gått 5 år för Esther Lund-Madsen i Köpenhamn (som var den som tog Suzuki-metoden till Skandinavien) och har tagit examen i Suzukipedagogik nivå 4. Hon har också gått musiklinjen på Kävesta folkhögskola, och gått hos Dagny Norling, huvudlärare i piano på Musikhögskolan i Göteborg. Hon har erfarenhet som pianopedagog sedan flera årtionden, och älskar att hitta musikstycken som stimulerar eleverna.

Lena undervisar i Lund alla dagar utom torsdagar.

Akane Kusakabe / Piano

Akane har undervisat hos oss sedan 2010. Hon kommer från Tokyo och har bott i Sverige i många år. Hon har utbildats vid Malmö Musikhögskola i piano, orgel och cembalo, och också gått på Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm på masterutbildning i cembalo. Hon har en stor konsertverksamhet som solist och ensemblespel, och är en ofta anlitad kyrkomusiker. Hon har en mycket bred klassisk repertoar och stor erfarenhet som pianopedagog. Hon har erfarenhet av ABRSM metoden, och undervisar även i musikteori.

Akane undervisar i måndagar hos oss i Lund.

allan_2.jpeg
Allan Timofeitchik / Piano

Allan är utbildad konsertpianist vid den solistiskt inriktade musikerlinjen vid Malmö Musikhögskola. Allan har haft en lång rad solo- och kammarmusikkonserter. Som lärare har Allan erfarenhet med elever i olika åldrar, från småbarn till musikhögskole-studerande och professionella musiker. Allan är certifierad lärare i Timani för musiker: timani ger kunskap om anatomi och fysiologi kring teknik, klang, kraft och avslappning vid musicerandet.

Allan undervisar hos oss i Lund.

Fabio Monni / Piano, Orgel

Fabio är utbildad pianist och kyrkomusiker i Italien, och har många års erfarenhet som musikpedagog. Han är utbildad kompositör vid Malmö Musikhögskola. Fabio är skicklig att skapa entusiasm och intresse hos studenter. Flexibilitet och kreativitet är två av hans lärarkunskaper. Han använder ofta olika konstformer (t.ex bild och teckning) i sitt lärararbete för att utgöra spännande kopplingar med andra konstnärliga verksamheter och med den historiska kontexten. Fabio är också organist i St Thomas kyrka i Lund.

Fabio undervisar hos oss i Lund.

JPEG-Bild.jpeg
Carl Henning Fredriksson / Cello

Carl Henning Fredriksson från Gotland är utbildad klassisk cellist vid Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, Carl Nielsen Academy of Music (Odense) samt Musikhögskolan i Malmö och avlade i februari 2018 sin masterexamen efter att ha studerat för Torleif Thedéen, Robert Nagy, (solocellist i Wiener Philharmoniker), Maria Sellner och John Ehde. Carl Henning frilansar nu som cellist och har varit solist med Joseph Haydn Symphony Orchestra Vienna och Gotland Sinfonietta, samt arbetat i orkestrar såsom Webern Symphonieorchester, Odense Symfoniorkester, Wermland Operaorkester och Malmö Operaorkester. Carl Henning är även en flitig kammarmusiker med konserter vid kammarmusikföreningar och festivaler i Sverige och runt om i Europa med musiker såsom Ingrid Tobiasson, Anders Kilström och Gotlands Blåsarkvintett. Under 2017 uppförde Henning Griegs cellosonat i Troldhaugen, Bergen, samt var med att i Wien grunda Belvedere Trio, med vil- ken han turnerat på Irland och i Sverige. Sedan sommaren 2019 är Carl Henning cellist i Skånska operan och kan under 2020 bl.a. upplevas vid Arnäs Musikfestival samt vid Musikaliska Sällskapet i Visbys och Music in Kilkennys kammarmusikserie.

Henning undervisar hos oss på måndagar i Lund. Foto Karin Pettersson

Stefan Pöntinen / Fiol

Stefan är utbildad violinist vid Malmö Musikhögskola hos Endre Wolf, och har också studerat komposition vid Ecole Normale de Musique de Paris/A. Cortot. Han har stor erfarenhet av undervisning i Sverige och internationellt (bland annat konservatoriet i Granada), på olika nivåer från barn/ungdomar till masterclass solistiskt och inom kammarmusik. Hans kompositioner har vunnit flera priser. Stefan har också jobbat som frilansande musiker i många orkestrar i Skandinavien.

Stefan undervisar hos oss måndagar och tisdagar i Lund.

Malin Wikblad / Fiol, altfiol

Malin Wikblad är altviolinist, utbildad vid Musikhögskolan i Malmö (master), med ett års utbytesstudier vid Musikaliska akademien i Prag. Hon har frilansat i olika orkestrar, som Helsingborgs Symfoniorkester, Malmö Operas orkester, Malmö Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet i Stockholm och Sönderjyllands Symfoniorkester. Hon anlitas ofta för kyrkokonserter som kammarmusiker eller solist, ofta med någon av sina ensembler, däribland en trio med flöjt, viola och harpa, stråkkvartetten Kvartett 168 och barockgruppen La Bellezza della Musica.

Malin undervisar i fiol och viola hos oss i Lund.

Ola Falk / Gitarr

Ola är gitarrist och utbildad vid Musikhögskolan i Malmö hos professor Göran Söllscher. Ola är en bred gitarrist, och kan allt från klassiskt till blues och rock. Han kan plocka ut och arrangera det mesta som en elev kan önska spela. Ola har spelat flera solokonserter som klassisk gitarrist, och har framträtt på Kulturnatten i Lund och i många kyrkor.

Ola har arbetat hos oss sedan 2010, och undervisar hos oss i Lund.

Jonas Andersson / Gitarr

Jonas har musikutbildning från Musikhögskolan Ingesund och Musikhögskolan i Malmö. Han har lett gitarrensemble vid Lars Erik Larssongymnasiet i Lund. Han har en mycket bred undervisningserfarenhet inom gitarr, allt från pop, blues, rock till klassiskt gitarr. Många av hans elever kombinerar gitarrspel med sång, och Jonas är själv en duktig sångare också. Han gör många egna arrangemang.

Jonas undervisar på Medborgarhuset, Baldersskolan, och Mellanvångsskolan i Staffanstorp, och i skolans egna lokaler på Sankt Lars väg 10 i Lund.

Synnöve Ekström / Sång & Piano

Synnöve är utbildad i klassisk sång vid Vadstena folkhögskola och vid Musikhögskolan i Malmö. Hon studerar också hos professor Kirsten Buhl Möller vid musikakademin i Köpenhamn och professor Yuli Khomenko i Wien. Hon har varit sångsolist i många operaproduktioner (Rossini, Wagner, Britten) och de stora kyrkomusikverken (Bach, Mozart och Vivaldi). Synnöve undervisar i alla typer av sång inklusive pop, och hon leder en populär barnkör på skolan. Att lära ut scenteknik är en av hennes specialiteter.

Synnöve undervisar på Mellanvångsskolan och Baldersskolan I Staffanstorp, och i skolans egna lokaler på Sankt Lars väg 10 i Lund.

6929552D-298F-46E8-8B26-55149AC3A03B.jpg
Sanna Henriksson Spolaor/ Sång & Piano

Sanna är en multimusiker och musiklärare från Malmö med både genrebredd och stor pedagogisk verktygslåda. 2015 tog hon musiklärarexamen på Musikhögskolan i Malmö och innan dess gick hon klassiskt musikprogram på Sundsgårdens folkhögskola. Just att undervisa i musik är något hon verkligen brinner för. Frågar du henne vad det bästa med att lära sig spela musik är svarar hon att det är när man får spela och skapa tillsammans med andra!

Sanna undervisar hos oss i Lund.

CV-bild Josefin.jpg
Josefin Sundström / Piano

Fotograf Nils Sjöholm

Josefin Sundström är utbildad kantor vid musikhögskolan i Malmö och går för tillfället på sitt andra år på organistlinjen. Innan sina år på Musikhögskolan har hon studerat klassiskt piano och kammarmusik på Sundsgårdens folkhögskola. I sin undervisning lägger hon fokus på upptäckarglädjen och nyfikenheten i musicerandet.

2018-04-28 16.16.11.jpg
Frederic Schöning / Piano 

Frederic är en solistiskt utbildad pianist vid musikhögskolorna i Göteborg och Malmö för professor Hans Pålsson och har blivit undervisad av pianister såsom Per Tengstrand och Roland Pöntinen. Utöver den klassiska repertoaren är Frederic kunnig inom jazztraditionen och har spelat mycket improvisationsinriktad musik. Frederic brinner för att undervisa och har ett stort antal elever i Lund där han bor sedan några år tillbaka. Tonsättare som ligger honom varmt om hjärtat är Mozart, Chopin, Skrjabin och Rachmaninov men har en bred smak och uppskattar musik i olika genrer.

Frederic undervisar hos oss i Lund.

C3DF5CE2-1231-4C19-B7BB-AB59997B4E1C.jpeg
Hilda Axelsson / Sång & Piano 

Hilda studerar sitt fjärde år på musiklärarutbildningen i Malmö med inriktning på låtskrivande.

 

Hon har tidigare studerat ett år på Ingesunds folkhögskolas singer/songwriter-linje och gått en ettårig kurs i låtskrivning på musikhögskolan i Malmö. Hilda har själv spelat piano på kulturskola och började tidigt skriva egen musik.

 

Hilda vill i sin undervisning inspirera och motivera elever att utveckla sitt skapande och sin musikalitet!

Adam.jpg
Adam Lindgren / Piano 

Jag har spelat piano sedan jag var 10 år gammal, så musiken har alltid varit en stor del
av mitt liv.Jag har precis tagit examen på lärarutbildningen vid Malmö musikhögskola med
inriktning pop/rock. Just pop och rock ligger mig extra varmt om hjärtat och är den
musiken som jag spelar mest.


Innan jag började på Malmö musikhögskola, studerade jag även två år på musiklinjen
vid furuboda folkhögskola.På fritiden spelar jag i en del olika band och har haft många olika spelningar genom åren.


Som pedagog tycker jag att det är viktigt att skapa självförtroende och en trygghet, som
elev ska man våga spela fel och våga testa nya saker. Jag tror på att musiken ska vara
något som är kul och utvecklande.